Raste broj pozitivnih u Pirotu i okrugu - 19 novozaraženih

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 08:25

Raste broj pozitivnih u Pirotu i okrugu - 19 novozaraženih

U pirotski Zavod za javno zdravlje stigli su rezultati za 27 poslatih briseva, a kako saopštavaju iz ove institucije, 19 je pozitivno na virus korona, dok će se za 5 uzoraka ponoviti analiza.

Tokom vikenda pogoršana je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu kada je, od 66 testiranih uzoraka, 21 bio pozitivan, a jučerašnji podaci Zavoda su još drastičniji.

Od 27 briseva, laboratorija je izdala rezultate za 19 da su pozitivni, kažu u Zavodu, a za 5 uzoraka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se ponavlja analiza.

Klinička slika kod većine obolelih je laka ili srednje teška. 3 obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju. U periodu od 10. juna do 7. jula 3 pacijenta su oporavljena i otpuštena sa bolničkog lečenja - saopštavaju iz Zavoda.

Najviše pozitivnih je iz Pirota, odakle je, prema najnovijim podacima, 15 novozaraženih, sledi Bela Palanka sa 3 nova pozitivna slučaja i Babušnica sa jednim. Dimitrovgrađani i dalje stagniraju prema broju zaraženih - u ovoj opštini su od početka epidemije zabeležena 2 slučaja zaraze kovidom.

Kako kažu u Zavodu, za 39 uzoraka se čekaju rezultati, a juče, 7. jula, je uzorkovano 25 briseva.

Procenjuje se da je broj obolelih koji nije laboratorijski potvrđen 3 puta veći, s obzirom da je po odluci Vlade Srbije ograničeno testiranje - kažu u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 228 osoba pozitivnih na kovid - u Pirotu 161, Babušnici 29, Beloj Palanci 36 i Dimitrovgradu 2.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.