Izvor: Radio 021, 21.Maj.2020, 22:32

Radnicima fabrike Zastava nije isplaćena celokupna zarada za april

Radnicima fabrike Zastava oružje nije isplaćena celokupna zarada za april u skladu sa Kolektivnim ugovorom, uz obrazloženje da je to posledica pandemija virusa korona, rečeno je FoNetu u Samostalnom sindikatu fabrike.

Rukovodstvo fabrike saopštilo je da je umanjene zarade posledica poremećaja na međunarodnom tržištu, zbog čega u magacinu stoje naručeni, a neisporučeni proizvodi u vrednosti od 20 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara.

Kako bi se sprečila kriza i mogući socijalni nemiri, Sindikat se nedavno obratio nadležnim državnim institucijama i upoznao ih sa teškim stanjem u fabrici i mogućim ozbiljnim društvenim problemima zbog socijalnih nemira ukoliko 2.600 radnika fabrike ne prime zarade na vreme.

Rukovodstvo je obavestilo zaposlene da će do ponedeljka 25.maja 2020. godine izvršiti isplatu preostalog dela zarada.

Sindikat vojne farike već godinama ukazuje na pogubne posledice upravljanja fabrikom od strane Nadzornog odbora koji postavlja Vlada Republike Srbije, i da je samo od 2017. godine napravljen gubitak u poslovanju od više desetina miliona dolara, dok se istovremeno obaveze fabrike stalno uvećavaju.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.