RUSKI STRUČNJAK UPOZORAVA: Bez ovoga će biti DRUGOG TALASA epidemije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 22:38

RUSKI STRUČNJAK UPOZORAVA: Bez ovoga će biti DRUGOG TALASA epidemije!

Do danas u Rusiji potvrđeno ukupno 198.676 slučajeva zaraze

Ako ljudi ne budu poštovali obavezno nošenje maski za lice, to može izazvati novi talas pandemije korona virusa, izjavio je danas Vladimir Čulanov, zamenik direktora Nacionalnog istraživačkog centra za fiziopulmologiju i zarazne bolesti ruskog Ministarstva zdravlja.

- Sve dok su registrovani novi slučajevi, rizik od širenja infekcije ostaje na snazi i ako se ne primejuju restriktivne mere, epidemija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa može se vratiti novom energijom. A to će podrazumevati potrebu uvođenja dodatnih ograničenja i produžavanja karantina - rekao je Čulanov.

Kako TASS prenosi, stručnjak je naglasio da na javnim mestima treba nositi maske za lice, poput prodavnica i javnog prevoza, gde su mogući kontakti sa drugim ljudima. Od 12. maja, maske i rukavice biće obavezni u prevozu i u prodavnicama Moskve i moskovske oblasti i u mnogim drugim regionima.

Do danas je u Rusiji potvrđeno ukupno 198.676 slučajeva korona virusa, a 31.916 pacijenata se oporavilo. Najnoviji podaci iz Rusije govore o 1.827 smrtnih slučajeva širom zemlje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.