U Srbiji preko 10 000 obolelih od Kovid 19

Izvor: VOA, 09.Maj.2020, 15:35

U Srbiji preko 10 000 obolelih od Kovid 19

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 89 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 10.032, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. U poslednja 24 sata preminule su još četiri osobe, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 213. Od poslednjeg izveštaja testirani su su uzorci 5.728, a od početka epidemije sprovedena su ukupno 134.533 testa. Hospitalizovano je 1.437 pacijenata, od kojih su 43 na respiratoru, a  oporavila su se 2.732 pacijenta. Otvaranje granica i testiranje Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević  je objasnila da što se tiče mera kada se budu otvorile granice, one zavisiti od drugih država, a da će na ulasku u Srbiju biti potreban negativan test koji nije stariji od 72 sata. "Ovih dana će se preciznije znati sve, a ipak ništa ne može lične mere zaštite da zameni i i dalje je potrebno da budemo oprezni jer virusa i dalje ima te treba da se ponašamo u skladu sa tim“, rekla je ona. Kisić je rekla za TV Prva da još ne postoji mogućnost komercijalnog testiranja kod nas, već samo o trošku države, ali da veruje da će i to biti dostupno onda kada se za to iskaže potreba, odnosno prevashodno za putnike u međunarodnom saobraćjaju. Do uspostavljanja letova koji su najavljeni od 18 . maja, verovatno će biti definisani i ti uslovi, dodala je. Upitana za cenu testova, ona je kazala da še to sada ne zna, ali da veruje da će biti najniža moguća u zavisnost od toga koliko je država uložila sredstva za njihovu nabavku.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opada broj zaraženih i umrlih u Italiji

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2020

MILANO - Broj smrtnih slučajeva od Kovid-19 u Italiji porastao je danas za 194 prema 243 dan ranije, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu, dok je broj novih slučajeva pao na 1.083 sa 1.327 koliko ih je bilo juče.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Na Kosovu i Metohiji ukupno 870 ZARAŽENIH: Osam novih slučajeva korona virusa

Izvor: Blic, 09.Maj.2020

Na Kosovu i Metohiji je registrovano osam novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije dostigao 870, saopšteno je večeras iz instituta za javno zdravlje u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.