RUSKA VAKCINA ĆE ZAUSTAVITI PANDEMIJU?! Evropski mediji jasni, ali postavlja se samo jedno pitanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 23:59

RUSKA VAKCINA ĆE ZAUSTAVITI PANDEMIJU?! Evropski mediji jasni, ali postavlja se samo jedno pitanje!

Rusija je napravila vakcinu "Sputnjik Ve" i pokazala sposobnost samostalnog razvoja leka koji može suzbiti pandemiju virusa korona, piše špansko izdanje francuskog lista "Mond diplomatik"

Autor članka Federiko Kusko smatra da je Zapad reagovao skeptično i ravnodušno na pojavu ovog preparata iz neznanja o ruskoj naučnoj tradiciji.

U članku se naglašava da je stvaranje vakcine "Sputnjik Ve" rezultat čitavog istorijskog lanca naučnog razvoja u Rusiji. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema njegovom mišljenju, zapadni "pripovedači priča" godinama negiraju ruska dostignuća i sada su iznenađeni objavom o stvaranju leka.

- Za razliku od zemalja poput Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, gde farmaceutske laboratorije nameću svoje lekove po astronomskim cenama, Rusija ne juri za novcem - istakao je autor članka.

Kusko je dodao da se "Sputnjik Ve" sada širi svetom i moguće je da se za 50 godina niko neće sećati zapadnih sumnji u vezi sa ruskom vakcinom.

Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.