RUSI NAPRAVILI PREKRETNICU U BORBI SA KORONOM: Izvršena transfuzija krvne plazme izlečenog pacijenta na obolelog

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 11:27

RUSI NAPRAVILI PREKRETNICU U BORBI SA KORONOM: Izvršena transfuzija krvne plazme izlečenog pacijenta na obolelog

Prema poslednjim podacima u Rusiji je obolelo 10.131 osoba od novog korona virusa, od čega je najviše slučajeva potvrđeno u Moskvi - 6.698.

U Moskvi je danas obavljena prva transfuzija krvne plazme sa pacijenta koji se oporavio od virusa Covid-19 na obolelog pacijenta, izjavila je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova.

Prema njenim rečima, krvnu plazmu je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doniralo 11 pacijenata koji su ozdravili od novog korona virusa, dok je sedam pacijenata koji se još leče primilo transfuziju.

- Pratimo rad kolega u drugim zemljama i znamo da su slična istraživanja uspešno srovedena u Kini, Nemačkoj i SAD. Nadamo se da će nam nova metodologija pomoći da se efikasno borimo protiv pandemije - rekla je Rakova.

Больных коронавирусом в России начинают спасать переливанием крови выздоровевших пациентов Этот метод лечения, показавший свою эффективность в Китае и США, опробуют в НИИ им. Склифосовского https://t.co/mUHykfbIJV

— Александр Коц (@sashakots) April 4, 2020

U istraživanje efekta lečenja na taj način uključen je i Institut Sklifosovski, kao i Centar za transfuziju krvi Gavrilov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Obavljena prva transfuzija krvne plazme obolelom pacijentu

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020

U Moskvi je danas obavljena prva transfuzija krvne plazme sa pacijenta koji se oporavio od virusa korona na obolelog pacijenta, izjavila je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova...Prema njenim rečima, krvnu plazmu je doniralo 11 pacijenata koji su se oporavili od virusa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.