Protest u Novom Pazaru u subotu zbog stanja u bolnici i broja umrlih

Izvor: SandzakPress.net, 24.Jul.2020, 16:34

Protest u Novom Pazaru u subotu zbog stanja u bolnici i broja umrlih

Građani Novog Pazara su na društvenim mrežama za subotu u 11.00 sati zakazali protest ispred Opšte bolnice Novi Pazar, a u pozivu se navodi „da ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja umrlih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u KOVID-centru“. Kako je objavio portal Nova.rs grupa građana koja organizuje protest navodi u pozivu „da žele da stanu na put krađama donacija“ koje su zbog epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << korona virusa stizale u Novi Pazar. Po podacima koji su danas Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni KOVID-centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje za 23. jul 2020 godine, u Novom Pazaru su na respiratorima dve osobe, na „high flow aparatima“ je šest pacijenata, jedna osoba je umrla od korona virusa, kao i jedna osoba koja nije bila obolela od toga. Nova.rs navodi da „građani Novog Pazara danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju umrlih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad DJerlek, podnese ostavku“. Među objašnjenjima kako dolazi do razlike u zvaničnim podacima o broju umrlih i broja onih koji se sahranjuju po protokolu za preminule KOVID-pacijente, zvanično objašnjenje je da se u statistiku broja umrlih od KOVIDA ne ubrajaju oni koji su imali druge bolesti. Po zvaničnom objašnjenju, u zvaničnu statistiku ne ulaze umrli na kućnom lečenju od korona virusa, kao ni žitelji Novog Pazara koji su zbog lečenja od korona virusa prebačeni u druge zdravstvene centre gde su umrli. Izvor: Danas The post Protest u Novom Pazaru u subotu zbog stanja u bolnici i broja umrlih appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani protestovali u Novom Pazaru

Izvor: Danas, 25.Jul.2020, 12:46

Pištaljkama i transparentima grupa građana Novog Pazara zatražila je danas punu istinu o broju umrlih i inficiranih korona virusom u Sandžaku, smenu Kriznog štaba, smenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.

Nastavak na Danas...

Protest Novopazaraca ispred Opšte bolnice: Hoćemo tačan broj preminulih (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 25.Jul.2020

Meštani Novog Pazara okupili su se danas oko 11 časova ispred Opšte bonice u tom gradu, gde protestuju i traže smenu Kriznog štaba.. . Glavni motiv današnjeg protesta je loše stanje u bolnici i činjenica da nadležni prikrivaju tačan broj umrlih u tom gradu.. Takođe grupa građana koja organizuje...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.