Protest u Novom Pazaru zbog stanja u Bolnici i skrivanja podataka

Izvor: SandzakPress.net, 25.Jul.2020, 12:47

Protest u Novom Pazaru zbog stanja u Bolnici i skrivanja podataka

Grupa građana organizirala je protest ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru jer kako istuču „da ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja umrlih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u KOVID-centru“. Građani poručili „da žele da stanu na put krađama donacija“ koje su zbog epidemije korona virusa stizale u Novi Pazar. Svi okupljeni imali su pištaljke i non-stop su zviždeli. Okupljeni su vikali “Đerlek, izađi pred narod” >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i “Đerlek, zašto lažeš”. Mogli se čuti i dovikivanja “Sluge Vučićeve”.  Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocijenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić (predsjednik Srbije), kako to želi da predstavi koordinator Đerlek. Paučinac je pokasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da ucijeni ili zaplaši. “Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovaćemo ovdje svakog dana, i biće nas sve više”, rekao je Paučinac. Građni su nosili ransparente na kojima je pisalo: “Odgovorni pred zakon”, “Spisak donacija”, “Zašto hvala Vučiću”, “Hvala dijaspori”, “Zašto sakrivate umrle”, “Umiremo jeftino”, “Smena Kriznog štaba!”, “Još koliko treba da nas umre?”, “Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire!”, “Gde su lekovi iz Turske?”, “Lečimo se o svom trošku”, “Umrlo 3 on objavi 0”. Podsjetimo, građani danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju preminulih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema dr. Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, podnese ostavku.   Izvor: SANA The post Protest u Novom Pazaru zbog stanja u Bolnici i skrivanja podataka appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Protest ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 25.Jul.2020

Tridesetak Novopazaraca okupilo se iza 11 časova ispred Opšte bolnice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, prikrivanja podataka o broju umrlih i trenutne situacije u Novom Pazaru. Navode i da žele da stanu na put krađama donacija koje su stigle u tu bolnicu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.