Priština stavljena u karantin zbog 20 zaraženih

Izvor: B92, 11.Apr.2020, 22:33

Priština stavljena u karantin zbog 20 zaraženih

Kosovska Mitrovica -- Na teritoriji KiM registrovano je 27 novih slučajeva korona virusa, od čega čak 20 u Prištini, zbog čega je u tom gradu proglašen karantin.

Ministar zdravlja Arben Vitija, u konsultaciji sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem, doneo je odluku o proglašenju Prištine za zonu pod karantinom, nakon što je nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini objavio nove rezultate, piše "Gazeta ekspres".

Ovom odlukom zabranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ulazak i izlazak iz opštine Priština, a svi građani dužni su da poštuju mere prema uputstvima instituta, prenosi Kosovo onlajn.

Sličnu odluku danas je Vitija doneo za opštinu Uroševac, pošto se sumnja da su stanovnici te opštine imali neposredan kontakt sa osobom zaraženom koronavirusom.

Ukupan broj obolelih od koronavirusa na Kosovu od početka epidemije je 277, izlečene su 52 osobe, a sedmoro je preminulo od posledica zaraze.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.