Izvor: B92, 24.Mar.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo sveštenik koji se odrekao respiratora da spase mlađeg pacijenta

Italijanski sveštenik iz mesta Kasnigo u provinciji Bergamo preminuo je od koronavirusa nakon što se žrtvovao za mlađeg pacijenta.

Don Đuzepe Berardeli (72) prethodno se odrekao respiratora koji mu je kupila njegova zajednica i ustupio ga bolesniku koji nije ni znao za ovaj milosrdni čin samopožrtvovanja, pišu Novosti.

"Don Đuzepe je umro kao pravi sveštenik. Duboko sam dirnut što se on odrekao pomoći da bi je dodelio nekome mlađem od njega", rekao je zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnik staračkog doma iz ovog mesta za časopis "Araberara".

Berardelija su vernici u njegovom mestu mnogo voleli. Bio je poznat po tome što je pomagao ljudima sa finansijskim problemima, a često su ga viđali kako vozi motocikl.

Berardeli je preminuo u bolnici Lovere.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.