Preminuo prvi oboleli od korona virusa u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2020, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo prvi oboleli od korona virusa u Srbiji

U Srbiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas na konferenciji za medije da je pedesetdevetogodišnji muškarac iz Kikinde preminuo od korona virusa.

- Muškarac je dobio korona virus od čoveka čiji sin je bio u Milanu. Taj čovek se u ovom trenutku bori za život. U ime Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želim porodici i najbližima da izrazim saučesće - rekla je Brnabić.

- Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere. Ovaj Kikinđanin je imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi. Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo - rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Zbog koronavirusa, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je 15. marta uveo vanredno stanje na teritoriji čitave naše zemlje. Obustavljen je rad škola, vrtića i fakulteta, organizovana je nastava na daljinu. Zatvoreni su granični prelazi za sve, osim za diplomate i građane Srbije.

Od 18. marta u 20 do 5 ujutro uvodi se policijski čas, niko ne može da bude na ulicama, a potpuna zabrana kretanja uvedena je za osobe starije od 65 godina u urbanim sredinama i za osobe starije od 70 godina u seoskim.

Vlada Srbije apeluje na sve građane da odlože obaveze i ostanu u svojim kućama da bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Za više informacija možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva žrtva virusa korona u Srbiji, preminuo muškarac iz Kikinde

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2020

Pedesetdevetogodišnji muškarac iz Kikinde preminuo je od virusa korona...Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je preminula prva osoba od virusa korona u Srbiji. On se nalazio na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, a preminuo je pre nekoliko sati...Virus korona dobio je od čoveka čiji je sin...

Nastavak na Radio 021...

Prva žrtva korona virusa u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Mar.2020

Danas je u Kliničkom centru Vojvodine preminuo 59-godišnji muškarac iz Kikinde zaražen korona virusom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na koneferenciji za medije u Vladi Srbije u 18 časova. "On je dobio virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu, od čoveka koji se sada bori za život",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.