Preminuo 9-godišnji dečak koji je bio na respiratoru u UKC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021, 12:31

Preminuo 9-godišnji dečak koji je bio na respiratoru u UKC Niš

Devetogošnji dečak D. T. koji je primljen na Kliniku za dečije interne bolesti zbog obostrane upale pluća i potvrđenog virusa korona i koji je skoro dve nedelje bio na respiratoru u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, preminuo je noćas, saopštili su iz te ustanove.

Dečak je na Kliniku za dečije interne bolesti pri UKC-u Niš primljen 8. aprila, a sedmog dana od prijema je stavljen na respirator, a kako navode iz Kliničkog, više puta je primao derivate krvi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i plazmu rekovalescenata.

Zbog akutnog kliničkog pogoršanja , reintubiran je 25.04.2021. U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao - navode u saopštenju.

Dodaju da je pacijent imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije korona virusa, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu.

Podsetimo, juče je direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilije Golubović navela da je stanje dečaka bilo nepromenjeno.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tokom vikenda u niškom Kliničkom vakcinisan 71 pacijent iz rizičnih grupa, nijedan nije imao reakciju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021

Nijedan od pacijenata koji zbog alergija ili hroničnih bolesti spadaju u rizične, a koji su u subotu vakcinisani u Urgentnom centru Niš nije imao reakciju, kaže zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Radmilo Janković. Za tri nedelje, koliko traje akcija vakcinacije rizičnih pacijenata,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.