Tokom vikenda u niškom Kliničkom vakcinisan 71 pacijent iz rizičnih grupa, nijedan nije imao reakciju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021, 14:33

Tokom vikenda u niškom Kliničkom vakcinisan 71 pacijent iz rizičnih grupa, nijedan nije imao reakciju

Nijedan od pacijenata koji zbog alergija ili hroničnih bolesti spadaju u rizične, a koji su u subotu vakcinisani u Urgentnom centru Niš nije imao reakciju, kaže zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Radmilo Janković. Za tri nedelje, koliko traje akcija vakcinacije rizičnih pacijenata, vakcinu protiv virusa korona primila su 372 pacijenta i samo jedan imao je alergijsku reakciju.

Ovog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vakcinacija pacijenata koji spadaju u rizičnu grupu organizovana je u subotu i 71 pacijent vakcinisan je prvom dozom.

Prvu dozu Fajzera primilo je 49 pacijenata, dok je 22 vakcinisano ruskim Sputnjikom V. Nije bilo ni reakcija ni komplikacija, kaže Janković.

Akcija vakcinacije rizičnih grupa krenula je pre tri nedelje i narednog vikenda će uz prvu dozu početi i masovnija revakcinacija. Iz Urgentnog centra poručuju da će i primanje druge doze biti organizovano pod istim uslovima i na istom mestu, uz nadzor kompletnog lekarskog tima, hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije ili anafilaktički šok.

Građani koji pripadaju rizičnim grupama za vakcinaciju mogu da se prijave na broj 066/8051547. Kako je ranije rečeno, vakcinacija građana u Urgentnom centru biće organizovana dok ima zainteresovanih.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.