Povoljnija epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici, zaraženo 129 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 13:27

Povoljnija epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici, zaraženo 129 osoba

Dva puta nedeljno iznose se podaci o broju zaraženih Kovidom 19 na teritoriji Sremskom okruga i Grada Sremske Mitrovice, a danas je održana nova konferencija za medije na kojoj su saopšteni podaci za 1. i 2. avgust. Epidemiološka slika u Sremu i u gradu na Savi stabilna je, a od početka juna testirano je ukupno 2750 ljudi. U Sremskoj Mitrovici trenutno je aktivnih slučajeva Korona virusa 129, dok je izlečenih za poslednja dva dana 13.

Nadležni Zavoda za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Sremskoj Mitrovici ističu da je povoljnija epidemiološka slika u Sremskoj Mitrovici ali da je oprez ipak potreban, kao i poštovanje mera. U Gradu na Savi 129 lica je zaraženo Kovidom 19 dok je 13 lica izlečeno za poslednja dva dana, a ova brojka predstavlja očekivanu zaravan u broju obolelih posle koje sledi i pad brojeva.

Već duže vreme broj pacijenata u mitrovačkoj Opštoj bolnici je približno isti, a od poslednjeg izveštaja bio je jedan smrtni slučaj od Kovida 19 pacijenta koji je bio na respiratoru više dana.

Broj javljanja u Kovid ambulantu koja se nalazi na bolničkom prijemu Opšte bolnice je za oko 20% manji nego prethodnog vikenda. Tamo radi 8 lekarskih timova u smenama od 24 sata dežurstva.

Prema rečima nadležnih u vezi sa epidemijom Korona virusa, nalazimo se u povoljnijoj epidemiološkoj slici posle koje bi trebao da usledi i pad broja obolelih, ali je odgovornost prvenstveno na nama kao pojedincu te se upućuje apel za poštovanje socijalne distance i nošenje zaštitne opreme u vidu maski i rukavica.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koronavirus potvrđen kod još osam osoba iz Bora, oporavilo se 12 pacijenata

Izvor: Bor030.net, 03.Avg.2020

Od poslednjeg izveštaja, objavljenog u subotu, u Boru je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod osam osoba, dok se u istom periodu oporavilo 12 pacijanata, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije. Prema podacima Zavoda za javno zdrvalje “Timok”, trenutno obolelih (potvrđenih aktivnih...

Nastavak na Bor030.net...

Ćatović: Epidemiološka situacija u Sjenici stabilna

Izvor: Danas, 03.Avg.2020

Epidemiološka situacija u Sjenici trenutno je stabilna i pod kontrolom, a broj novoobolelih od korona virusa sve je manji, rekao je danas zamenik direktora Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.