Potvrđeno šest slučajeva korone među školskom djecom u Novom Pazaru i Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Okt.2020, 14:35

Potvrđeno šest slučajeva korone među školskom djecom u Novom Pazaru i Tutinu

Iako je PCR testiranjem do sada potvrđeno šest slučajeva inficiranih korona virusom među decom školskog uzrasta u Novom Pazaru i Tutinu, epidemiološka situacija kod školaraca za sada je pod kotrolom – izjavio je epidemiolog novopazarskog Zavoda za javno zdravlje dr Safet Ganić. Ganić je kazao da je korona potvrđena kod četvoro srednjoškolaca iz Novog Pazara i dvoje osnovaca iz Tutina, ali da škole nisu potvrđene >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << kao izvor zaraze, već su to, objasnio je Ganić, importovani slučajevi, uglavnom iz porodičnog okruženja. ”Što se tiče samog mesta početka zaraze, do sada nismo imali ni jedan izvor zaraze koji smo mogli povezati sa nastankom u školi, već su to importovani slučajevi koji su uglavnom nastali od obolelog člana porodice, pa su onda preneti u školu. Hvala Bogu nismo imali ni jedan povezani slučaj, u smislu da smo u jednom odeljenju imali po dva ili više đaka, već su to bili izolovoani slučajevi, po jedan đak u jednom razredu u po jednoj školi”, izjavio je epidemiolog Ganić. Objasnio je da su oboleli odmah izolovani, i da su na ambuilantnom lečenju pod zdravstvenim nadzorom. ”Situacija se prati iz dana u dan. Sve škole su prema ugovoru dužne da nam svakog dana šalju izveštaje, u kojima se navodi broj dece koja pohađaju nastavu i promene u njihovom zdravstvenom stanju. Do sada je situacija pod kontrolom. Biće tih sporadičnih slučajeva i dalje, ali mi smo tu da reagujemo na adekvatan način”, kazao je dr Ganić. (Rtvnp) The post Potvrđeno šest slučajeva korone među školskom djecom u Novom Pazaru i Tutinu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Na delu je Darvinova teorija o SELEKCIJI VRSTE": I poznati užički epidemiolog ima apokaliptično viđenje korone, ali evo šta predlaže kao rešenje

Izvor: Blic, 26.Okt.2020

Protivepidemijske mere moraju biti iznad zakona i država hitno treba da nađe način da dovede u red mesta nekontrolisanog okupljanja, poput noćnih klubova, koja su najveći izvori zaraze korona virusom, kaže za „Blic“ dr Zoran Vučinić, penzionisani epidemilog iz Užica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.