Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeni prvi slučajevi virusa korona u Hrvatskoj i Austriji

Potvrđen je jedan slučaj zaraze virusom korona u Hrvatskoj, kao i dva u Austriji.

U Hrvatskoj je u pitanju mlađi čovek i on se nalazi na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je ovaj muškarac u dobrom stanju.

Iz štaba za virus korona rekli su da su danas u 11:30 časova dobili rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za hrvatskog državljanina koji je boravio u Milanu i da će se fokusirati na kontakte koje je on imao.

U Austriji su potvrđena prva dva slučaja infekcije virusom korona. Prvi testovi su bili pozitivni, a dalja testiranja treba da potvrde sumnju.

Oba lica, koja su poreklom iz italijanske regije Lombardija, a koja žive u Insbruku, došla su u bolnicu sa temperaturom. Oni su smešteni na izolovanom odeljenju klinike u Insbruku.

Dalji detalji o pogođenim licima vlasti Tirola nisu želele da iznesu, izuzev da obojica imaju 24 godine.

Inače pokrajina Tirol se graniči sa Italijom, odnosno italijanskim regijima u kojima su zabeležene infekcije virusom korona.

Autor: FoNet, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Preminula još jedna osoba u Francuskoj od KORONA VIRUSA, novi sumnjivi slučajevi u Austriji

Izvor: Blic, 26.Feb.2020, 12:01

Jedan muškarac je umro u Francuskoj nakon zaraze korona virusom, čime je postao prvi francuski državljanin koji je umro od te bolesti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.