Pokrenuta istraga povodom odgovora Amazona na pandemiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 22:25

Pokrenuta istraga povodom odgovora Amazona na pandemiju

Kalifornijsko tužilaštvo i nadležni organi pokrenuli su istragu kako bi utvrdili da li je kompanija Amazon preduzela sve neophodne mere da zaštiti svoje zaposlene od korona virusa, prenosi agencija Rojters. Istraga je pokrenuta nakon što je jedna radnica kompanije podnela tužbu protiv Amazona, tvrdeći da su zaposleni bili izloženi "nepotrebnom riziku".

Kalifornijsko tužilaštvo, Uprava za bezbednost na radu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Zavod za javno zdravlje pokrenuli su istragu kako bi utvrdili da li je kompanija preduzela sve neophodne mere u cilju zaštite svojih zaposlenih od korona virusa.

Radnica u magacinu Amazona Ćijomi Brent tužila je Amazon 11. juna, tvrdeći da je kompanija svoje zaposlene izložila "nepotrebnom riziku".

U optužnici se navodi da je Amazon dozvoljavao nebezbedne

prakse, kao što je deljenje istog radničkog odela, te da radnicima nije obezbedio više vremena kako bi se ispoštovale mere socijalnog distanciranja.

Tužilaštvo je odbilo da komentariše ovaj slučaj. Iz drugih vladinih agencija i Amazona trenutno niko nije bio dostupan za komentar.

Sudija je odbio da odmah izda preliminarnu naredbu da se magacin zatvori dok se ne obezbedi poštovanje dodatnih mera zaštite. On je rekao da Brent nije uspela da pokaže da postoji rizik od neposredne opasnosti i da bi tim povodom trebalo sprovesti istragu.

Amazon se našao na udaru kritike zbog uslova rada u magacinima još pre pandemije korona virusa, dok je u aprilu protiv ove kompanije podneta tužba zbog otpuštanja troje radnika koji su kritikovali njen odgovor na pandemiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokrenuta istraga povodom odgovora Amazona na pandemiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2020, 07:58

Kalifornijsko tužilaštvo i nadležni organi pokrenuli su istragu kako bi utvrdili da li je kompanija Amazon preduzela sve neophodne mere da zaštiti svoje zaposlene od korona virusa, prenosi agencija Rojters...Istraga je pokrenuta nakon što je jedna radnica kompanije podnela tužbu protiv Amazona,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.