Pojavile se fotografije ukradenih slika Van Goga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 21:03

Pojavile se fotografije ukradenih slika Van Goga

Holandski detektiv za umetnine Artur Brand primio je fotografije slika Vinsenta van Goga ukradene krajem marta iz holandskog muzeja koji je u to vreme bio zatvoren zbog korona virusa.

Brand je danas rekao da je nedavno dobio fotografije i da one kruže mafijaškim krugovima, prenosi AP. Muzej Singer Laren, iz koga je slika ukradena 30. marta, još nije komentarisao navode.

Na jednoj od fotografija je slika "Bašta u Nuenenu u proleće 1884.", zajedno sa kopijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodnog izdanja Njujork Tajmsa od 30. maja i knjigom o lopovu koji je 2002. godine ukrao dve Van Gogove slike iz amsterdamskog muzeja posvećenog holandskom majstoru.

Na naslovnoj strani Tajmsa je, naime, priča o lopovu.

Na drugoj fotografiji je zadnja strana slike sa nalepnicom na kojoj je ime Vinsenta van Gogha i sa datumima 1853-1890. i rukom pisanim tekstom, uključujući ime slike na holandskom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija dobila fotografije Van Gogove slike ukradene iz muzeja u Holandiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2020, 16:13

Slika Vincenta van Goga, ukradena iz holandskog muzeja krajem marta možda je potpuno očuvana, barem tako pokazuju fotografije...Fotografije objavljene u listu De Telegraaf prikazuju prednju i stražnju stranu nestale slike zajedno s naslovnicom Njujork tajmsa od 30. maja...Stručnjaci veruju da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.