Počela sa radom laboratorija u Batajnici, testirenje na koronavirus

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sa radom laboratorija u Batajnici, testirenje na koronavirus

Beograd -- U Direkciji za nacionalne referentne laboratorije (DNRL) u Batajnici počelo je testiranje uzoraka na koronavirus.

Kako je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, u toj laboratoriji će moći dnevno da se obradi 1.000 uzoraka.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je ranije da je još pre godinu dana, kada je DNRL počela sa radom, rečeno da će to biti glavna laboratorija za bezbednost hrane, kao i da do sada niko nije ni sanjao da će se doći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u situciju da se pomaže kolegama iz zdravstva i da se rade testovi na koronavirus.

On je dodao da su i veterinarski instituti u Kraljevu i Nišu stavili svoje kapacitete na raspolaganje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U laboratoriji u Batajnici počelo testiranje na korona virus: Dnevno će moći da se obrađuje do 1.000 uzoraka

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020

Pored nje, i veterinarski instituti u Kraljevu i Nišu stavili svoje kapacitete na raspolaganje...U Direkciji za nacionalne referentne laboratorije (DNRL) u Batajnici počelo je testiranje uzoraka na korona virus...Kako je ranije najavila premijerka Ana Brnabić u toj laboratoriji će moci dnevno da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.