Pirotski okrug: Novozaraženih šest, još jedan preminuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020, 16:30

Pirotski okrug: Novozaraženih šest, još jedan preminuli

U Pirotskom okrugu registrovano je još šest osoba pozitivnih na virus korona i to od 69 testiranih, a sa teritorije tog okruga preminula je još jedna osoba kod koje je laboratorijski bio potvrđen virus, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Novozaraženi su registrovani u Pirotu, njih pet, i jedan u Beloj Palanci.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno su uzorkovana 3.143 brisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kojih je utvrđeno da je 350 pozitivno na virus.

Danas je uzorkovano još 19 briseva i dostavljeno u laboratoriju IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno u Pirotu 235 pozitivnih, Babušnici 32, Beloj Palanci 79, Dimitrovgradu četiri.

Od početka epidemije do danas preminulo je 24 osoba kod kojih je registrovan virus i to do kraja maja 19, a u julu i avgustu pet.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 194 laboratorijski potvrđenih pozitivnih i to u Pirotu 126, Beloj Palanci 59, Babušnici šest, Dimtrovgradu tri.

Sve osobe kod kojih je potvrđen virus korona, u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji ili na lečenju u bolnici, a članovi njihovih porodica su takođe u izolaciji i to 66 osoba.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot trenutno je hospitalizovano pet obolelih pod sumnjom na covid infekciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.