Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2020, 07:56

Petočlana porodica iz Srbije smeštena u bolnicu na Lefkadi zbog virusa korona

Petočlanoj porodici iz Srbije, koja je bila na odmoru na Lefkadi, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na virus kovid-19 i u ponedeljak svi su smešteni u Univerzitetsku bolnicu u gradu Janjini, u severozapadnom delu te zemlje.
Roditelji su smešteni u Specijalnom odeljenju namenjenom za pacijente kovid-19, dok je troje maloletne dece, koji pokazuju blage simptome, smešteno na Pedijatrijsku kliniku iste bolnice, navodi sajt grčke televizije Skaj.
Grčke vlasti planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ukidanje zabrane letova iz određenih zemalja visokog rizika, ali sa novim merama u cilju sprečavanja širenja virusa.
Grčka pooštrava inspekcije na kopnenim granicama, te će od sutra u tu zemlju moći samo putnici sa negativnim rezultatima PCR testa i to samo kroz granični prelaz Kulata-Promahonas, na grčko-bugarskoj granici, navodi Katimerini.
U prvih 11 dana jula, grčke vlasti su zabeležile četiri puta više pozitivnih testova na korona virus na kopnenim granicama, nego na atinskom aerodromu.
Studiju koja je sproveo profesor sa solunskog univerziteta Aristotel Dimostenis Sarigijanis predviđa porast slučajeva zaraženih do kraja jula.
U studiji se upozorava na povećanje broja zaraženih za 5.200 do kraja jula i 8.000 do kraja avgusta, prenosi grčki list Katimerini.
Građani Evije u strahu od koronavirusa teraju srpske turiste
Izvor: B92

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.