Pentagon:  Rusija i Kina koriste pandemiju koronavirusa za unapređenje svojih interesa u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2020, 09:37

Pentagon: Rusija i Kina koriste pandemiju koronavirusa za unapređenje svojih interesa u Evropi

Potencijalni američki protivnici pokušaće da iskoriste pandemiju virusa korona za jačanje sopstvenih pozicija i stvaranje razdora u Evropi i NATO-u, rekao je američki ministar odbrane Mark Esper, prenosi „Dejli ekspres“.
Prema rečima Espera, Rusija i Kina „koriste pandemiju virusa korona za unapređenje svojih interesa u Evropi“. On je istakao da planovi Pekinga o razvoju mobilnih mreža u Evropi imaju „štetan“ karakter. „SAD su svesne da će pojedine zemlje pokušati da iskoriste pandemiju kao izgovor za ulaganje u najvažnije sektore industrije i ifrastrukture, što bi u dugoročnoj perspektivi uticalo na bezbednost. Naši potencijalni protivnici gotovo sigurno će pokušati da iskoriste situaciju za unapređenje sopstvenih interesa i stvaranje razdora unutar NATO-a i Evrope. Važan primer takve štetne kineske aktivnosti je ’Huavej‘ i mreža 5G“, rekao je Esper.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.