Papa Franja pokrenuo hitan fond za pomoć zemljama u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 17:23

Papa Franja pokrenuo hitan fond za pomoć zemljama u razvoju

Papa Franja je pokrenuo hitan fond za pomoć područjima zahvaćenim korona virusom u zemljama u razvoju, saopštio je danas Vatikan.

U saopštenju se navodi da je papa Franja odredio 750.000 dolara iz sredstava koja su mu na raspolaganju kao početni doprinos, preneo je Rojters.

On je zamolio crkvene entitete i eparhije da daju svoj doprinos koliko mogu.

Sredstva će biti distribuirana preko društava papskih misija koja podržavaju rad više od 1.100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eparhija, uglavnom, u Africi, okeanskoj Aziji i delu Amazonije.

Prošlog meseca papa Franja je donirao 30 respiratora italijanskim bolnicama u područjima koja su najviše pogođena korona virusom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.