Oporavak berzi u očekivanju da pandemija dostiže vrhunac

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2020, 19:36

Oporavak berzi u očekivanju da pandemija dostiže vrhunac

Vrednost akcija na berzama širom sveta je znatno skočila u ponedeljak u očekivanju da će približava vrhunac pandemje korona virusa, te da će uskoro splasnuti u najteže pogođenim zemljama. Američki indeksi su porasli za oko 5.5 odsto, nakon sličnog trenda u Aziji i Evropi. Dodatni znak da su investitori optimističniji jeste rast prihoda na 10-godišnje američke državne obveznice. Broj zaraženih i preminulih u Italiji i Španiji usporava, kao i u Njujorku, žarištu pandemije u SAD, mada...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Volstrit skočio sedam odsto, tržišta jačaju i drugde u nadi da se virus smiruje

Izvor: Danas, 07.Apr.2020, 00:14

Berza na njujorškom Volstritu je ojačala za sedam odsto u ponedeljak, pošto je iz nekih oblasti sveta koje su najteže pogođene pandemijom korona virusa stigla nada da će pandemija uskoro usporiti širenje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.