Paket mera podrške privredi i gradjanima Srbije sutra predstavljaju premijerka i ministar finansija

Izvor: Beta, 10.Feb.2021, 18:32

Paket mera podrške privredi i gradjanima Srbije sutra predstavljaju premijerka i ministar finansija

Novi paket ekonomskih mera za podršku privredi i gradjanima sutra će predstaviti premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, najavila je Vlada Srbije.Premijerka je pre nekoliko dana rekla da će ukupna vrednost državne pomoći privredi i stanovništvu u ublažavanju negativnih efekata pandemije korona virusa biti 2,5 milijardi evra.Vlada je u 2020. godini obezbedila dva paketa pomoći u vrednosti oko šest milijardi evra, odnosno više od 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).Pomoć u isplatama minimalnih zarada do sada su dobila samo mala i srednja preduzeća, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tražio da novim paketom pomoći budu obuhvaćena i velika preduzeća.Dodatnu sektorsku pomoć će, kako je ranije najavljivano, dobiti firrme iz oblasti saobraćaja, turizma i ugostiteljstva.Svi punoletni gradjani bi ove godine trebalo da dobiju dva puta po 30 evra, a pnezioneri dodatno 50 evra, odnosno ukupno 110 evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada hoće šest odsto rasta, privreda ne veruje ni u četiri

Izvor: Danas, 10.Feb.2021

Privrednici u Srbiji ne dele optimizam Vlade i njihova prognoza rasta bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini, nasuprot zvaničnoj od šest odsto, daleko je skromnija, pokazalo je istraživanje revizorske kuće Dilojt sprovedeno na uzorku od 590 finansijskih direktora iz 17 centralnoevropskih zemalja.

Nastavak na Danas...

U tri paketa pomoći 950 milijardi dinara; Mali: Koja zemlja može ovim da se pohvali?

Izvor: B92, 11.Feb.2021, 17:23

Ministar finansija Siniša Mali rekao da su usvojeni svi pravni akti da se paket pomoći sprovede u delo...Kako je dodao, kada je reč o novom, trećem paketu podrške privredi i građanima, on je vredan tačno 249,4 milijardi dinara...Dakle, sa ovom pomoći, tri paketa ukupno vrede čak 953,4 milijarde...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.