PROMENJENA PRAVILA PUTOVANJA! Korona dovela do NOVIH PROPISA: Putnici OSIGURANI, ali evo koji su uslovi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 10:10

PROMENJENA PRAVILA PUTOVANJA! Korona dovela do NOVIH PROPISA: Putnici OSIGURANI, ali evo koji su uslovi!

Uz dodatak od 10 do 15 evra uz standardnu putnu polisu, ili upola veću cenu polise, dve osiguravajuće kuće pokrivaće i novi rizik.

Posle početnog oklevanja, od ove nedelje dve osiguravajuće kuće nude polise putnog osiguranja uz doplatu rizika za kovid 19. U Juti očekuju da će to pospešiti, za sada smanjeno interesovanje turista za strane destinacije.

Za domaće hotelijere u ponudi i nova polisa kojom mogu da osiguraju goste.

Krajem juna prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo bi bila nezamisliva slika u turističkoj agenciji, ipak, agenti kažu da su sve ređe sami. Od putne polise koja pokriva i kovid 19 očekuju da bar oni koji su ranije kupili aranžman od njega ne odustanu.

- Imate naravno jednu grupu koja je svoje putovanje odložila za narednu godinu, i imate jedan procenat, jednu trećinu praktično, koja još uvek ne zna i upravo se rukovodi ovakvim informacijama, kao što je ova na koji način i koliko mogu biti bezbedni ako otputuju na svoje letovanje - navodi Mirko Bauk iz jedne turističke agencije.

- Za nedelju dana kompanija je već zaključila polise osiguranja kojima je pokrila preko 5.000 naših građana osiguranjem od kovida 19, koji je uključen u polisu putničkog zdravstvenog osiguranja - kaže Miloš Milanović ispred jedne ostiguravajuće kuće.

U Juti kažu da, iako se situacija iz dana u dan menja, plan je da čarter letovi krenu 1. jula, a od 15. za Egipat, Tunis i Španiju.

- Takođe je važno da kažemo da ova polisa pokriva i repatrijaciju u slučaju ostanka na destinaciji zbog oboljenja, da li se radi o bolničkoj nezi ili o karantinu - ukazuje direktor Jute Aleksandar Seničić.

Polisa u proseku pokriva troškove od 30 do 35.000 evra.

Za one koji će kupiti putnu polisu, savet da pažljivo čitaju ponudu. Već sada u jednom slučaju imamo limitiran iznos za pokriće kovida, a drugom je čitava suma putnog osiguranja predviđena i za troškove izazvane oboljevanjem od kovida 19.

Na tržištu osiguranja novina je i polisa nemenjena domaćim hotelijerima.

- Drugi vid pokrića je za turiste koji se odluče da letuju u Srbiji. Osiguranje zaključuju hoteli, njihovi gosti će u slučaju obolevanja od kovida, a lečiće se u državnom zdravstvenom sistemu, dobijati i dnevnu naknadu troškova - ukazuje Đorđo Markeđani ispred jedne srpske osiguravajuće kuće.

Uz uplatu 30 dinara dnevno, gost će, u slučaju da oboli, dobijati 2.400 dinara po bolničkom danu. Reč je o kombinovanoj polisi osiguranja od nezgode, pa je u slučaju invaliditeta pokriće milion dinara.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.