POZITIVNI PACIJENTI OD SREDE U ARENI: Vojska danas donosi 500 kreveta, prihvatiće obolele sa lakšom kliničkom slikom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 09:14

POZITIVNI PACIJENTI OD SREDE U ARENI: Vojska danas donosi 500 kreveta, prihvatiće obolele sa lakšom kliničkom slikom

U toku martovske epidemije, "Arena" je takođe pretvorena u kovid-ustanovu, ali tada nije bilo potrebe da se pacijenti zbrinu u njoj.

Prvi pacijenti, lakše oboleli od virusa korona, biće smešteni u najveću sportsku dvoranu na Balkanu, "Štark arenu", u sredu a ne danas, kako je prvobitno bilo najavljeno.

Reporteri su u budućoj privremenoj kovid-bolnici zatekli su zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je potvrdio ovu informaciju i pojasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako će teći pripreme da bi sportski objekat bio u mogućnosti da zbrine pacijente.

Pripreme za prihvatanje obolelih su počele kompletnom dezinfekcijom hale, a kako nam je potvrdio Vesić, prvi pacijenti biće primljeni možda u utorak, a najkasnije u sredu. Privremena bolnica biće opremljena za zbrinjavanje oko 500 obolelih od kovida 19 sa lakšom kliničkom slikom.

- Posle kompletne dezinfekcije hale, pripadnici Vojske Srbije će postaviti oko 500 kreveta i prateću opremu, kako bi pacijenti koji dođu ovde imali što kvalitetnije uslove za boravak i oporavak. U "Areni" će biti zbrinuti oni sa lakšim simptomima bolesti, kao što je to bio slučaj sa "Sajmom" u prvom naletu epidemije.

U nedelju je "Štark arena" kompletno ispražnjena, kako bi ekipe za dezinfekciju uspešno uradile svoj deo posla.

- Pored partera, gde će biti postavljeni kreveti, naše osoblje kompletno je ispraznilo i lože, koje će takođe poslužiti u slučaju velikog priliva zaraženih - kažu zaposleni u "Štark areni". - Svi koji ovamo dođu imaće odlične uslove za oporavak i neometano funkcionisanje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ARENI PRVI PACIJENTI PRISTIŽU U PODNE: Počela kontrola nošenja maski u javnom prevozu, pale i prve kazne

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020

Radojičić je rekao da neće biti kao na početku epidemije da se u privremene bolnice smeštaju samo asimptomatski slučajevi, već da će u Areni biti smešteni i pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom..Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se privode kraju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.