POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 14:20

POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

Završen sastanak lekara i ministra zdravlja, bolnice imaju plan samo za vikend

Završen je sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja.

Kako je nakon sastanka rečeno, virus korona se u Srbiji ponovo zahuktava.

- Mi smo sada u problemu jer je veći broj primljenih nego otpuštenih i jako brzo ćemo iscrpeti sve kapacitete - kažu lekari.

- Broj zaraženih se širi kao lepeza - istakla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Infektivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klinike, i dodala:

- Doneta je odluka da se svi pacijenti s kovid-obolenjem šalju u Batajnicu i u Kruševac jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni, a otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici - kazala je ona.

- Situacija je toliko dramatična da ne možemo da pravimo planove na duže straze i ovo važi samo za vikend - istakla je dr Ivana Milošević dodajući da je cilj da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.