Dramatično upozorenje direktora bolnice: Imamo još samo tri mesta

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 09:34

Dramatično upozorenje direktora bolnice: Imamo još samo tri mesta

Beograd -- Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog korona virusa 172 pacijenta, jedanaestoro dece i osam trudnica, najmanje 64 pacijenta su u jedinici intenzivne nege, a više od 40 zahteva mehaničku ventilaciju.

"Juče bilo 19 prijema, ostali smo samo sa tri slobodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta", rekao je Savić, navodeći da pacijenti brže razvijaju teške kliničke slike, a progresija upale pluća mnogo veća.

On je, govoreći ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su građasni shvatili "ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati".

"Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije", upozorio je Savić.

On je dodao da je za godinu dana ta bolnica lečila više od 4.000 pacijenata, a da je samo u septembru i delu oktobra u delimičnom ne-kovid režimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zamenik direktora: U KBC Dragiša Mišović ostala samo tri slobodna mesta

Izvor: N1 televizija, 05.Mar.2021

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni.

Nastavak na N1 televizija...

Još samo TRI SLOBODNA MESTA u bolnici "Dragiša Mišović"! Dr Savić: Na lečenju je i 11 dece i osam trudnica

Izvor: Blic, 05.Mar.2021

U KBC "Dragiša Mišović" ovih dana mnogo više pacijenata dolazi nego što odlazi, kao rezultat toga današnji dan su dočekali sa svega tri slobodna kreveta, prenosi RTS.

Nastavak na Blic...

SA SKIJALIŠTA I ŽURKI PRAVO U ARENU! Dr Batnožić: Najmlađi pacijent ima 20 godina i na kiseoniku je

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Koordinaror privremene bolnice u "Areni" Vlado Batnožić, rekao je da oni koji su bili na zimovanjima, kućnim žurkama sada se nalaze kod nas u Areni...- Trenutno je u Areni 365 pacijenata, juče smo primili 20, otpustili smo 28 pacijenata. Za razliku od ranijih perioda sada su u Areni teški pacijenti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.