PAPRENE KAZNE U CRNOJ GORI: Nove mere na snazi! Ko ih ne bude poštovao moraće da plati i do 20.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 01:06

PAPRENE KAZNE U CRNOJ GORI: Nove mere na snazi! Ko ih ne bude poštovao moraće da plati i do 20.000 evra

Sve je počelo od Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore će od večeras, stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti od korona virusa, rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprečavanju širenja korona virusa, a predviđene kazne kreću se od 500 do 20.000 evra.

Nakon što je večeras u Službenom glasu objavljen Zakon o dopunama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je juče usvojen u crnogorskom parlamentu, iz Vlade je saopšteno da su kazne od 2.000 - 20.000 evra predviđene za pravno lice, od 200 do 2.000 evra za odgovorno lice u pravnom licu i od 350 do 6.000 evra za preduzetnika ako ne obezbede socilajnu distancu i zaštitnu opremu.

U saopštenju se dodaje da su kazne od 500 do 2.000 evra predvđene za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, a kazne od 100 do 2.000 evra predviđene su za svako fizičko lice koje se ne pridržava mera.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti (NKT) danas je na sednici donelo odluke o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.