Otkriven KUĆNI RED na Sajmu: Obolele od korona virusa čeka VOJNIČKA DISCIPLINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven KUĆNI RED na Sajmu: Obolele od korona virusa čeka VOJNIČKA DISCIPLINA

Primljeni prvi pacijenti u privremenu bolnicu

Prvi pacijenti oboleli od korona virusa primljeni su danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem pacijenata je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima uz pratnju policije.

Svi su dobili i kućni red kog bi trebalo da se pridržavaju i koji počinje u 6 sati ujutru buđenjem i ustajanjem. Od 6.30 do 8 sati pacijenti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da održavaju ličnu higijenu, a potom im se od 8 do 9 sati servira doručak.

Naredna dva sata predviđeno je za lekarske preglede i terapije. Od 9 do 11 je istovremeno predviđeno i čišćenje i dezinfekcija prostorija u hali. Od 9 do 12 predviđene su slobodne aktivnosti (čitanje i slično). Pre ručka, predviđenog u terminu od 13.30 do 14.30, predviđeno je i vreme posvećeno održavanju lične higijene od 12 do 13.30.

Posle ručka sledi još jedna doktorska vizita pa slobodne aktivnosti. Vreme određeno za održavanje lične higijene predviđeno je i od 18 do 19 časova. A večera je od 19 do 20 časova. Sledi slobodno vreme i noćni odmor koji počinje od 22 časa i traje do 6 ujutru.

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.