Izvor: Radio 021, 24.Jan.2021, 14:57

Oštre mere stupile na snagu u Oslu: Sve zatvoreno, zabranjena sva okupljanja

U Oslu su stupile na snagu nove pooštrene mere koje je uvela Vlada Norveške kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Novim merama zabranjena su sva okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, osim sahrana.

Zatvorene su sve trgovine i tržni centri sa izuzetkom samoposluga, apoteka i benzinskih pumpi, a poslodavcima je naloženo da zaposlenima omoguće rad od kuće u što većem obimu. Do kraja januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zabranjen je rad restoranima, teretanama, bazenima, spa centrima, hotelskim bazenima i sličnim objektima.

Prekinute su sve sportske i kulturne aktivnosti za decu i odrasle.

Zatvorene su sve biblioteke, muzeji, pozorišta, bioskopi, kao i sva ostala javna mesta i lokacije na kojima se građani okupljaju.

Pooštrene mere primenjivaće se u opštinama Enebak, Frogn, Indre Ostfold, Mos, Nesoden, Nordre Follo, Oslo, Vestbi, Valer i Os.

U poslednja 24 sata u Norveškoj je registrovano 238 novih infekcija korona virusom. Od marta prošle godine u Norveškoj su registrovana 60.803 slučaja zaraze, od čega 16.740 u glavnom gradu.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.