OVO ULIVA NADU: Još jedan sportista POBEDIO korona virus (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO ULIVA NADU: Još jedan sportista POBEDIO korona virus (FOTO)

Izašao iz bolnice.

Kolumbijski biciklista Fernando Gavirija, kome je krajem februara utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, izašao je iz bolnice, u kojoj je proveo čak četiri nedelje.

Gavirija se oporavio i može da se vrati svojoj kući, objavila je u četvrak njegova ekipa UAE Emirates. Kolumbijac je bio jedan od prvih sportista, koji se zarazio virusom Kovid-19.

Dan ranije je i njegov klupski kolega Argentinac Maksimilijan Rićeze izašao iz bolnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojoj je takođe proveo četiri nedelje.

Njih dvojica su bili deo grupe biciklista i drugih članova ekipa, za koje je utvrđeno da su pozitivni na koronavirus na trci po Emiratima. UAE Tour, čije su poslednje dve etape bile predviđene za 28. i 29. februar, na kraju su otkazane.

Prema izjavama nekih svedoka, učesnika UAE Tura, Gavirija je prebačen u bolnicu 29. februara.

- Želeo bih da se zahvalim svima, koji su mi bili podrška u periodu oporavka. Nadam se da će se ovo vanredno stanje, kroz koje prolazimo, uskoro završiti i da ćemo svi moći da es vratimo u normalu - rekao je Gavirija, koji sa 25 godina iza sebe ima 43 pobede, među kojima i dve na Tur de Fransu i pet na Điro d'Italija.

.@FndoGaviria 🇨🇴 has recovered and ready to go home!

“I would like to say a big thank you to all who supported me during my recovery period. I hope that this extraordinary period we are all living can end soon and that we can return to normality.“#UAETeamEmirates #RideTogether pic.twitter.com/nZdcjZ2ln4

— @UAE-TeamEmirates (@TeamUAEAbuDhabi) March 26, 2020
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.