OVAKAV OBRT NIKO NIJE OČEKIVAO: Iznenađujući broj novoobolelih od kovida, Eris sve iznenadio

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 17:12

OVAKAV OBRT NIKO NIJE OČEKIVAO: Iznenađujući broj novoobolelih od kovida, Eris sve iznenadio

Manje obolelih od kovida.

U poslednjih sedam dana koronavirus potvrđen je kod 3.970 osoba, a testirano je 19.672 osobe.

Podsetimo, prethodnih sedam dana virus je potvrđen kod 3.998 osobe, a testirano je 20.252. Broj testiranih i pozitivnih slučajeva je bio u porastu od očetka jula kada je u Srbiji potvrđeno prisustvo nove podvarijante omikrona, nazvane "eris".

Budući da već zalazimo u jesenji period godine kada su respiratnorne infekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učestalije, lekari su očekivali i blagi porast korona brojki, te su najnoviji podaci sa sajta Ministarstva zdravlja o padu broja testiranih i inficiranih koronavirusom utoliko iznenađujući.

Inače, podaci o preminulim i broju hospitalizovanih pacijenata nisu objavljeni.

Podatke o broju testiranih i inficiranih Ministarstvo zdravlja sada objavljuje jednom sedmično umesto svakodnevno kao ranije. Sledeći presek biće objavljen 19. oktobra.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najnoviji korona presek: Manje zaraženih u poslednjih 7 dana, eris iznenadio

Izvor: B92, 12.Okt.2023

U poslednjih sedam dana koronavirus potvrđen je kod 3.970 osoba, a testirano je 19.672...Prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu covid 19, broj testiranih osoba u prethodnoj nedelji manji je u odnosu na prethodnu sedmicu...Takođe, i broj zaraženih je manji...Podsetimo, od početka epidemije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.