OGLASILA SE DIREKTORKA: Evo šta se događa u DOMU ZA STARE u kom se pojavio korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILA SE DIREKTORKA: Evo šta se događa u DOMU ZA STARE u kom se pojavio korona virus

O korisnicima brinu volonter i medicinska sestra

Direktorka doma za stare "Doživeti stotu" u Zemunu Svetlana Filipović potvrdila je danas da su šest korisnika te ustanove i ona zaraženi korona virusom i naglasila da je o tome obavestila nadležne i zaražila pomoć.

Filipović je rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć. Ističe da sada o korisnicima u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domu u Zemunu brinu volonter i medicinska sestra koji su zdravi.

Mediji su prethodno preneli da je kod šest korisnika doma, direktorke ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen korona virus, a da objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i da sada u njemu ima 19 korisnika.

- Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboleli od korona virusa - izjavio je danas ministar rada Zoran Ðorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.