OD SUTRA JOŠ JEDNA DRŽAVA POOŠTRAVA MERE: Bez kovid potvde nema odlaska na posao i ulaska u javni prevoz

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2021, 12:36

OD SUTRA JOŠ JEDNA DRŽAVA POOŠTRAVA MERE: Bez kovid potvde nema odlaska na posao i ulaska u javni prevoz

U Sloveniji je do sada vakcinisano 44,5 odsto ukupne populacije

Slovenija je danas prijavila 1.393 novih slučajeva zaraženih kovidom-19, dan pred početak novih mera koje zahtevaju kovid potvrde.

Institut za javno dravlje (NIJZ) objavio je da je u Sloveniji u poslednja 24 sata troje ljudi umrlo od posledica korona virusa, piše Hina.

Odlukom vlade, od srede će zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima, kao i njihovi klijenti morati da imaju potvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o vakcinaciji, oporavku ili negativan test na kovid-19.

Takođe za ulazak u tržne centre i javni prevoz biće potrebna potvrda osim za učenike osnovnih i srednjih škola.

Potvrde će se zahtevati i u zdravstvenim ustanovama, osim u hitnim slučajevima, potvrdio je ministar zdravlja Janez Poklukar.

.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POOŠTRAVANJE MERA U SLOVENIJI: Bez kovid potvrde neće se moći skoro nigde! Biće potrebne i za javni prevoz

Izvor: Kurir, 14.Sep.2021

Visok rast dnevnih zaraza u Sloveniji se nastavlja, pa je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.393 novozaraženih, uz udeo pozitivnih testova od 24,6 odsto, dan pred početak pooštrenih mera, kada će se osim nekih izuzetaka skoro svuda zahtevati kovid potvrde.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.