OD MARTA BEZ KRUZERA NA JADRANU: Od početka godine samo petnaest prošlo morem

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 10:59

OD MARTA BEZ KRUZERA NA JADRANU: Od početka godine samo petnaest prošlo morem

Na hrvatskom primorju zbog pandemije korona virusa od marta nije bilo stranih kruzera, a svih 15 koji su plovili Jadranom u prvih pet meseci ove godine su iz perioda od januara do marta.

To je za 91,2 odsto manje nego u istom periodu 2019.

Kruzeri ili brodovi na kružnim putovanjima delimično su nastavili da rade nakon popuštanja epidemioloških mera u Hrvatskoj, ali je reč većinom o domaćim, manjim brodovima i kraćim krstarenjima u organizaciji pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaćih agencija i firmi, uz pojedine takve brodove stranih touroperatora koji su krajem juna i početkom jula počeli da plove.

Velikih kruzera s više hiljada putnika nema ni u prvim danima jula, a s obzirom na porast pozitivnih slučajeva korona virusa u svetu teško se može i očekivati da će ih biti ove godine, pogotovo u većem broju.

Podseća da su kruzeri u prvim danima pandemije bili žarišta zaraze zbog čega mnogi i po više od mesec dana nisu mogli da uplove ni u jednu luku.

Stručnjaci prognoziraju i da će se ta rastuća industrija u svetu u poslednjih desetak godina, iako često napadana zbog zagađenja mora i okeana, sada najsporije i najteže oporaviti od uticaja pandemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.