Novih 13 slučajeva korona virusa na Kosovu i Metohiji, ukupno 1.123, pojašnjena procedura ulaska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 21:05

Novih 13 slučajeva korona virusa na Kosovu i Metohiji, ukupno 1.123, pojašnjena procedura ulaska

Na teritoriji Kosova i Metohije potvrđeno je 13 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih od početka porastao na 1.123, saopšteno je iz instituta za javno zdravlje u Prištini. Kosovska policija pojasnila je proceduru prilikom ulaska na Kosovo i Metohiju, nakon što su usled ublažavanja mera zbog pandemije izazvane koronavirusom, otvoreni neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << administrativni prelazi.

Iz Instituta navode da su danas izlečena četiri pacijenta, tako da je ukupan broj izlečenih dostigao 847.

Na Kosovu i Metohiji je od početka pandemije zabeleženo i 30 smrtnih slučajeva povezanoih sa korona virusom, prenelo je Kosovo onlajn.

Kosovska policija pojasnila procedure ulaska na Kosovo i Metohiju

Kosovska policija pojasnila je proceduru prilikom ulaska na Kosovo i Metohiju, nakon što su usled ublažavanja mera zbog pandemije izazvane koronavirusom, otvoreni neki administrativni prelazi.

Kako se navodi na Fejsbuk nalogu Kosovske policije procedura prilikom ulaska na Kosovo i Metohiju podrazumeva da sve osobe koje uđu na terotiriju Kosova i Metohije sa urađenim testom ne starijim od četiri dana, nisu dužne da ostanu u samoizolaciji.

U slučaju da osobe nemaju urađen test, potpisuju izjavu o samoizolaciji u trajanju od sedam dana.

Kada medicinski tim proceni da osobe imaju simptome infekcije, propisuje uputstva kako se postupa u toj situaciji.

Da bi ušli na Kosovo i Metohiju, strani državljani koji nemaju urađen test, kako se navodi, moraju imati pravne dokaze o svom prebivalištu na Kosovu i Metohiji, kako bi se obezbedilo poštovanje mere samoizolacije.

Osobe koje ne predoče dokaze prebivališta u kojima će sami boraviti u izolaciji, ne mogu ući na Kosovo i Metohiju.

Izuzetak od ovog pravila, kako je saopšteno, su studenti koji dolaze na Kosovo i Metohiju da polažu ispite, pod uslovom da se istog dana vrate u svoje zemlje.

Ulazak studentima je moguć dokazivanjem identiteta važećim dokumentom koji je izdala odgovarajuća obrazovna ustanova na Kosovu i Metohiji.

Osobe koje nameravaju da prođu kroz Kosovo i Metohiju, tranzitno, izuzeti su od ovih pravila, saopšteno je iz Kosovske policije, prenelo je Kosovo onlajn.

Od 1. juna prištinske vlasti otvorile su prelaze Merdare, Vrbnica, Kula, Đeneral Janković, Bela Zemlja i Jarinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novih 13 slučajeva koronavirusa na KiM

Izvor: B92, 02.Jun.2020

Na teritoriji KiM potvrđeno je 13 novih slučajeva koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih od početka porastao na 1.123...Iz Instituta navode da su danas izlečena četiri pacijenta, tako da je ukupan broj izlečenih dostigao 847...Na KiM je od početka pandemije zabeleženo i 30 smrtnih slučajeva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.