Nove mere izuzetno važne u naredne dve sedmice

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 10:33

"Nove mere izuzetno važne u naredne dve sedmice"

Nove mere Vlade Srbije protiv širenja koronavirusa izuzetno su važne u naredne dve sedmice, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Apelovao je na građane da se pridržavaju uputstava stručnjaka.

Mladenović kaže da je zabrana okupljanja više od dve osobe na jednom mestu konkretna mera u suzbijanju koronavirusa i da je već sprovedena u više evropskih zemalja.

Dodao je da je zabrana kretanja tokom vikenda, takođe izuzetno važna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mera i podsetio da se veliki broj građana okupljao tokom poslednjeg vikenda na javnim površinama, čime su ugrozili i sebe i druge.

“Naš apel je da nema okupljanja”, kaže Mladenović za Pink, a prenosi u saopštenju Sekretarijat za informisanje.

Mladenović je rekao da se Gradski štab za vanredne situacije, u saradnji sa opštinskim štabovima, maksimalno trudi da izađe u susret svima kojima je neophodna pomoć.

“Do sada smo primili više od 33.000 poziva preko naših opštinskih kol-centara. Pozivam građane da i dalje zovu, jer imamo više od 1.000 volontera na usluzi. Takođe i naše komunalne službe su 24 sata na terenu i svi rade u službi građana”, naveo je Mladenović.

Podsetio je da Grad Beograd danas završava pakovanje paketa sa osnovnim životnim namirnicima za više od 173.000 najugroženijih penzionera.

Najavio je da će Grad Beograd u narednim danima, preko opštinskih štabova, početi dezinfekciju ulaza u stambenim zgradama.

“Izdata je naredba i uputstvo prema kojima će Skupštine stanara biti u obavezi minimun jednom sedmično da čiste svoje ulaze. Takođe su počele da se dezinfikuju i međublokovske površine, prethodno je isto urađeno i sa saobraćajnicama”, rekao je Mladenović.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.