Njegova zemlja ga treba: Premijer Irske se zbog korona virusa vraća lekarskoj praksi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 21:16

"Njegova zemlja ga treba": Premijer Irske se zbog korona virusa vraća lekarskoj praksi

Radiće u javnoj zdravstvenoj službi (HSE) gde će telefonom stupati u kontakt sa osobama koje misle da imaju virus i iznositi procenu njihovog stanja.

Irski premijer Leo Varadkar, inače doktor po profesiji, ponovo se prijavio za lekarsku praksu i radiće jednu smenu nedeljno tokom epidemije korona virusa, rekao je portparol kabineta danas.

Varadkar je radio kao doktor sedam godina pre nego što je napustio profesiju i ušao u politiku kada je izbrisan iz medicinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << registra 2013. godine.

Ministar zdravlja Sajmon Heris poslao je u martu poziv medicinarima da se prijave i pomognu zdravstvenom sistemu zemlje u borbi protiv korona virusa uz poruku: "Vaša zemlja vas treba". Prijavilo se više hiljada medicinara.

Prema pisanju "Ajriš tajmsa", Varadkar se ponovo prijavio u martu kada je kriza počela i radiće u javnoj zdravstvenoj službi (HSE) gde će telefonom stupati u kontakt sa osobama koje misle da imaju virus i iznositi procenu njihovog stanja.

Varadkar potiče iz lekarske porodice. Otac mu je bio doktor a majka medicinska sestra. Njegov partner je takođe lekar, a dve sestre i njihovi supruzi takođe rade u zdravstvu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.