Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 01:52

Neredi u Holandiji: Pljačke, suzavac, vodeni topovi, više od 240 uhapšenih

Neredi koji su počeli sukobom policije i demonstranata u Ajndhovenu uzdrmali su nekoliko holandskih gradova. Više od 240 uhapšenih. Učesnici protesta zasipali policiju kamenicama i pirotehnikom, policija uzvratila pendrecima i vodenim topovima. Nema tačnih podataka o broju povređenih.
Demonstranti, koje su vlasti do kraja večeri prozvale "korona huligani", zasuli su kamenjem bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u gradu Enšende, ali objektu nisu naneli preteranu štetu.

Policija je potisnula demonstrante od bolnice, javljaju tamošnji mediji.
Neredi su zabeleženi i u Hagu, Tilburgu, Venlou, Helmondu, Bredi, Arnhemu i Apeldornu.
Najmanje 50 osoba je uhapšeno posle serije nereda koji su u nedelju potresli Ajndhoven. Policija pendrecima i vodenim topovima rasterala demonstrante, koji su protestovali zbog mera protiv koronavirusa. 
"Ovo je strašno", rekao je predsedavajući holandskog saveta za bezbednost, Hubert Bruls. "Ovo nisu demonstracije, ja bih ovo nazvao korona hulaganima".

U nekoliko holandskih gradova učesnici protesta razbijali su i pljačkali prodavnice, a zapaljeno je i nekoliko vozila.
Širom Holandije uhapšeno je više od 240 osoba, javlja Rojters
Na meti napada našli su se i novinari.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Neredi širom Holandije zbog kovid mera, kamenovana bolnica, opljačkane prodavnice i zapaljena kola

Izvor: Radio 021, 25.Jan.2021

Neredi, koji su počeli sukobom policije i demonstranata u Ajndhovenu, uzdrmali su nekoliko holandskih gradova...Učesnici protesta zasipali su policiju kamenicama i pirotehnikom, policija uzvratila pendrecima i vodenim topovima. Za sada nema tačnih podataka o broju povređenih...Demonstranti, koje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.