VIDEO: Neredi širom Holandije zbog kovid mera, kamenovana bolnica, opljačkane prodavnice i zapaljena kola

Neredi, koji su počeli sukobom policije i demonstranata u Ajndhovenu, uzdrmali su nekoliko holandskih gradova.
Učesnici protesta zasipali su policiju kamenicama i pirotehnikom, policija uzvratila pendrecima i vodenim topovima. Za sada nema tačnih podataka o broju povređenih.
 
Demonstranti, koje su vlasti do kraja večeri prozvale "Korona huligani" su kamenjem zasuli bolnicu u gradu Enšende, ali nisu naneli preteranu štetu objektu. Policija je potisnula demonstrante od bolnice, javljaju tamošnji mediji.
 
 
Neredi su zabeleženi i u Hagu, Tilburgu, Venlou, Helmondu, Bredi, Arnhemu i Apeldornu.
 
Najmanje 50 osoba je uhapšeno posle serije nereda koji su u nedelju potresli Ajndhoven. Policija pendrecima i vodenim topovima rasterala demonstrante, koji su protestovali zbog mera protiv virusa korona. 
 
"Ovo je strašno. Ovo nisu demonstracije, ja bih ovo nazvao korona hulaganima", rekao je predsedavajući holandskog saveta za bezbednost Hubert Bruls.
 
 
U nekoliko holandskih gradova učesnici protesta razbijali su i pljačkali prodavnice, a zapaljeno je i nekoliko vozila.
 
Širom Holandije uhapšeno je više od 240 osoba, javlja Rojters. 
 
 
Na meti napada našli su se i novinari.
  • Adv. Petar

    26.01.2021 23:23
    Demokratija
    U Srbiji su huligani i desničari, a u Holabdiji su protestanti... Tako vam je to kad Soros placa
  • @Hakrem

    25.01.2021 16:25
    Ne naslućuje, ne procenjuje, ne sumnja, on čak ni ne tvrdi - on garantuje! Čime? Imovinom, čašću...
  • @Bajaga

    25.01.2021 12:53
    Zato sto se bolnica simbolicno, tj. epidemija koristi kao sredstvo da se uvede totalna kontrola nad ljudima. Pod izgovorom brige za ljude, tj. sirenja ideja o ugrozenom zdravlju, drzave ljudima oduzimaju osnovna ljudska prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.