Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobičan karantin u Panami - žene i muškarci smeju napolje u različito vreme

Panama je najavila stroge mere karantina prema kojima će, u nastojanju da uspori širenje virusa korona, građane odvojiti prema polu.

Od srede, muškarci i žene će smeti da napuste svoje domove na dva sata, jedan po jedan i u različite dane.

Do sada se karantin nije primenjivao na osnovu pola, ali prema odluci koja sutra stupa na snagu, muškarci će u prodavnicu ili apoteku moći da idu utorkom, četvrtkom i subotom, a žene ponedeljkom, sredom i petkom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Nedeljom niko neće smeti da izlazi, a nove mere će trajati 15 dana, pojasnila je vlada.

"Ovaj potpuni karantin nije ništa drugo nego spasavanje vašeg života", rekao je ministar bezbednosti Huan Pino.

Dodao je da je prošle nedelje zbog kršenja mera karantina privedeno 2.000 ljudi.

Panama je svoj prvi slučaj zaraze virusom korona zabeležila 10. marta. U toj zemlji trenutno je 1.075 obolelih, od kojih je 43 na intenzivnoj nezi. Do sada je od virusa korona umrlo 27 ljudi.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NEOBIČNE MERE U PANAMI: Žene izlaze ponedeljkom, sredom i petkom, muškarci ostalim danima, a nedeljom zabranjeno svima

Izvor: Kurir, 31.Mar.2020

Vlada Paname pooštrila je mere karantina uvedenog u borbi protiv širenja koronavirusa, tako da muškarci i žene moraju neizmenično da izlaze iz svojih domova i određeni su dani u nedelji kad mogu da izlaze.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.