Narko dileri kao dostavljači hrane: U kutijama za pice 8 kilograma kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 16:39

Narko dileri kao dostavljači hrane: U kutijama za pice 8 kilograma kokaina

Pripadnici kriminalnih grupa koriste usluge dostave hrane kao pokriće za prevoz droge i druge ilegalne robe tokom krize korona virusa, zbog koje su zemlje širom sveta uvele restriktivne mere, saopštio je danas Interpol.

Međunarodna policijska organizacija je navela da je primila izveštaje od policija Irske, Malezije, Španije i Britanije u kojima se navodi da su vozači prevozili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi, preneo je Rojters.

Restriktivne mere i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ograničenje kretanja ljudi, koje su nametnule vlade širom sveta u pokušaju da spreče širenje virusa, doveli su do povećane potražnje za vozačima za isporuke.

Ranije ovog meseca, španska nacionalna policija je identifikovala i uhapsila sedam ljudi obučenih kao vozači hrane u Alikanteu i Valensiji, saopštio je Interpol.

Oni su u stvari isporučivali kokaina i marihuanu biciklom, motorciklom i automobilom u ruksacima za kućnu dostavu.

U Irskoj je policija pronašla osam kilograma kokaina kao i dva pištolja sakrivena u kutijama za pice, naveo je Interpol.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dileri droge koriste dostavu hranu kao paravan za prodaju narkotika

Izvor: Luftika.rs, 01.Maj.2020, 09:19

Interpol je upozorio da kriminalci širom sveta koriste usluge dostave hrane kao pokriće za prevoz droge i druge ilegalne robe tokom epidemije, zbog koje su zemlje širom sveta uvele restriktivne mere.. Međunarodna policijska organizacija je primila izveštaje od policija Irske, Malezije, Španije...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.