Izvor: eKlinika.rs, 28.Nov.2020, 17:59

Napadi panike, temperatura, kao da padam u močvaru. Ovako borbu sa koronom opisuje trudna influenserka

U osmom mesecu trudnoće, ruska influenserka i poslovna žena Evgenija Linović zarazila se korona virusom. Kako kaže jedva se oporavila… Svoju ispovest o borbi sa koronom objavila je pre samo tri dana, na svom Instagram profilu.
Evgenija je, kaže, imala tešku formu bolesti i to samo nekoliko nedelja pre rođenja njenog petog deteta. Njen treći sin, doći će na svet krajem decembra. Kada je Evgenija odjednom „nestala“ sa društvenih mreža, njeni pratioci su >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << mislili da je krenula u pripreme za rođenje deteta i preseljenje u novi stan… Međutim, Evgenija tih dana nije imala snage ni za osnovne stvari  i to zbog korona virusa.
Nisam bila odgovorna, priznajem − Bila sam jedna od onih ljudi koji se ne plaše da se zaraze. Išla sam na premijere, večerala u restoranima, sastajala se sa prijateljima… Neko će me nazvati nepromišljenom i sada kažem – u pravu su, bila sma nepromišljena. Moj logika je bila: pre ili kasnije svi će se razboleti – što znači da nema smisla skrivati se u bunkeru. I gorkom ironijom, virus je stigao i u moju kuću. Doneo ga je moj suprug sa fudbala, koji ionako mrzim − našalila se Evgenija u svojoj ispovesti. Njen suprug je, međutim imao blage simptome. Kada je Evgenija osetila da se razboljeva, kako kaže, mislila je da će i njoj biti slično… Ali…
Kašalj, neumorni kašalj Sve je počelo samo dan posle proslave rođendana…
− Jutro nakon proslave moj suprug je imao prve simptome. Nakon što je dva dana proveo kod kuće i testirao se (rezultat je bio negativan), ozdravio je prilično brzo i lako. U početku, ni ja se nisam plašila, bila sam vedra, ali krajem nedelje, kada smo se preselili u novi stan, bolest me stisnula. Svaki dan stanje se pogoršavalo. Osećala sam se kao da padam u neku močvaru. Temperatura je puzala na gore. Tresla sam se sam se od strašnog kašlja, a kašljanje sa ogromnim trudničkim stomakom je zaista strašno. Pored toga, apetit mi je potpuno nestao, a beba u stomnaku me je bukvalno šutirala da jedem – napisala je Evgenija na svom Instagram profilu.
Nisam na vreme otišla kod lekara Ova ruska influenserka priznala je takođe, da je mislila da može bez lekara da pobedi bolest.
− Nije mi se žurilo kod lekara. Za savet sam se obratila prijateljima koji su bili bolesni. Čula sam da su u trendu onlajn konsultacije sa pulmologom, pa sam odabrala četvoro specijalista odjednom i razgovarala sa njima. Režimi lečenja bili su različiti za sve. Na kraju sam promenila antibiotike. Temperatura je nastavila da raste, a snage nisam imala ni za banalne stvari. A onda je došao i strah… Šta će biti sa mnom? Šta ako to ne mogu? Pitanja u mojoj glavi su se množila, a anksioznost je rasla, moj nervni sistem je bio kao na ringišpilu. Imala sam napade panike i nisam mogla da spavam noću. Homeopate su mi davali neke lekove… Moj suprug se pretvorio u travara koji je mešao drugu smesu svakih 10 minuta. U nekom trenutku je postalo sasvim očigledno: samo bolnica može da pomogne…. – iskrena je Evegenija koja je objavila na Instagramu svoju fotografiju iz bolnice na kojoj se vidi da je dobijala i kiseonik.
Pošto je u vreme pogoršanja stanja usled covid 19 bila u osmom mesecu trudnoće, izbor je pao na bolnicu u perinatalnom centru Lapino. I tada je počela borba i za nju i za bebu.
− Kovid je strašna bolest. Sada je prošlo, ali čeka me mnogo posla. Sada je neophodno otkloniti posledice stresa. Osećam se kao ranjeni vojnik koji napušta ratište. Nije patilo samo telo – patila je i psiha – kaže Evgenija Linovič.
Članak Napadi panike, temperatura, kao da padam u močvaru. Ovako borbu sa koronom opisuje trudna influenserka se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.