Na kovid pozitivno 14 štićenica doma u Izvoru kod Paraćina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 15:39

Na kovid pozitivno 14 štićenica doma u Izvoru kod Paraćina

U Domskom odeljenju u Izvoru kod Paraćina, gde su smeštene štićenice sa posebnim potrebama, od njih 84, 14 ih je pozitivno na korona virus, kao i dve medicinske sestre koje su sada u kućnoj izolaciji.

Zbog povišene temperature kod pet štićenica i dve sestre 24. novembra je potvrđen virus, pa su potom testirane sve osobe koje borave u toj ustanovi.

Monahinje koje sa radnicima Centra za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad brinu o tim ženama su odbile testiranje, prenosi RTS.

Nedostatak lekara i medicinskih sestara trenutno je rešen angažovanjem jedne doktorke i dve medicinske sestre.

U opštinskom štabu za vanredne situacije kažu da lokalna samouprava koordinirano radi sa opštom bolnicom, domom zdravlja, centrom za socijalni rad i ćuprijskim Zavodom za javno zdravlje. O problemu u domu obavešteno je i nadležno ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.