Na Kosovu još 11 zaraženih korona virusom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2020, 20:55

Na Kosovu još 11 zaraženih korona virusom

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) objavio je da je u poslednja 24 sata od testiranih 297 ljudi, 11 imalo pozitivan nalaz na koronavirus.

Naveli su da su svi pozitivni kontakti ranije zaraženih, i to četvoro iz opštine Prizren, troje iz opštine Vučitrn, troje iz opštine Priština i jedan sa prebivalištem u Kosovo Polje.

Izlečena su još dva pacijenta, i do sada 876 osoba proglašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izlečenim.

Prema saopštenju NIJZ-a, od 8. februara do danas testirano je 16.177 osoba i od kojih je potvrđeno 1.158 zaraženih.

Preminulo je 30 osoba koje su pored tog virusa imale i druge prateće hronične bolesti.

Na Kosovu su trenutno zaražene 252 osobe.

NIJZ svakodnevno kontaktira i nadzire sve kontakte u slučajevima ranije zaraženih, obavezujući ih da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome korona virusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ponovo preko 2% zaraženih koronom u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jun.2020, 16:36

Poslednjih nedelja procenat novozaraženih virusom korona u odnosu na broj testiranih nije premašivao 2, ali i to se dogodilo. U poslednja 24 sata u Srbiji su detektovana 74 nova slučaja virusa korona što je 2,36 % od ukupnog broja testiranih (3.124). U KC Niš je dva pacijenta više.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.