Na KiM 166 novoobolelih, dve osobe preminule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2020, 12:14

Na KiM 166 novoobolelih, dve osobe preminule

Na KiM je u poslednja 24 sata registrovano 166 novoobolelih od korona virusa, a testirano je 1.056 osoba, dok su dve osobe preminule, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

Aktivnih slučajeva je 2.062.

U poslednja 24 sata izlečeno je 55 pacijenata.

Prema izveštaju, od početka izbijanja pandemije korona virusa, borbu sa ovom bolešću dobilo je 15.034 osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Kosovo onlajn.

Ukupan broj pozitivnih na korona virus od početka epidemije je 17.757, a ukupno je testirano 86.098 osoba.

Kao i ranijih dana, najviše novoobolelih je iz Prištine (86), a zatim sledi Gnjilane (13).

U srpskim sredinama 20 novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je 20 novih slučaja zaraze korona virusom, od ukupno 82 testirana, saopšteno je iz Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako se navodi u saopštenju, u poslednja 24 sata izlečeno je još šest osoba, pa je ukupan broj izlečenih od početka epidemije 970.

Trenutno su 82 aktivna slučaja korona virusa u sredinama sa srpskom većinom na KiM.

U Kliničko bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici na lečenju se nalazi jedan pacijent, dok se 81 osoba nalazi u samoizolaciji, prenosi Kosovo onlajn.

Do sada je u srpskim sredinama na KiM registrovanoi ukupno 1.092 osobe koje su obolele od kovid-19, a od početka epidemije testirana je 5.691 osoba.

Na teritoriji opštine Gračanica registrovana su tri nova slučaja inficiranih Kovidom 19 što je šesti slučaj u poslenjih nedelju dana. Krizni štab poziva na oprez i na strogo poštovanje propisanih mera.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica obaveštavaju javnost da sa tri nova slučaja, ukupan broj pozitivnih na korona virus na teritoriji opštine Gračanica iznosi 85.

Na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata u odnosu na prethodnu nedelju pa je sada ukupno troje zdravstveno zbrinuto u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovanog ponašanja u narednim nedeljama što se pre svega odnosi na nošenjem zaštitnih maski, održavanjem distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje Kovida-19 posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.