NOVA FAZA RUSKE VAKCINE! Prva grupa volontera STARIJIH OD 60 GODINA primila Sputnjik V

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 11:55

NOVA FAZA RUSKE VAKCINE! Prva grupa volontera STARIJIH OD 60 GODINA primila "Sputnjik V"

Najnovija provera efikasnosti ruske vakcine protiv korona virusa

Prva grupa dobrovoljaca starosti od 60 i više godina, primila je vakcinu "Sputnjik V" protiv novog korona virusa, saopštio je Nikita Lomakin, načelnik odeljenja za istraživanja Centralnog kliničkog centra koji rukovodi testiranjem.

- Istraživanja su počela prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u njima će biti angažovano 110 volontera, najstariji među njima ima 82 godine. Do sada nismo evidenirali nikakve negativne reakcije kod dobrovoljaca koji su primili vakcinu - rekao je Lomakin za dnevnik Izvestija.

O ruskoj vakcini protiv korona virusa

Rusija je počela sa serijskom proizvodnjom "Sputnika V" - svoje vakcine protiv korona virusa, a u pripremi su kliničke provere šireg obima.

- Prva pošiljka vakcine "Gam-COVID-Vac'"(Sputnik V) je prošla provere kvaliteta i puštena je u građansku cirkulaciju - objavilo je u utorak Ministarstvo zdravstva i dodalo kako će regionalna distribucija početi uskoro.

Očekuje se da će vakcina osigurati imunitet na SARS-CoV-2, virus koji izaziva bolest COVID-19, na period do dve godine, navodi rusko Ministarstvo zdravstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.