NE IZLAŽITE SE OPASNOSTI! Otkrivena NAJRIZIČNIJA AKTIVNOST koja povećava mogućnost zaraze koronom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 12:17

NE IZLAŽITE SE OPASNOSTI! Otkrivena NAJRIZIČNIJA AKTIVNOST koja povećava mogućnost zaraze koronom

Najrizičnije aktivnosti koje povećavaju mogućnost infekcije korona virusom

Korona virus se može preneti putem respiratornih kapljica, kada govorimo ili kašljemo, a ako gledamo iz ugla određenih aktivnosti postoje one koje se smatraju najrizičnijim jer povećavaju mogućnost infekcije.

Grupa lekara iz Teksasa je napravila spisak najrizičnijih aktivnosti koje su rangirane ocenom od 1 do 10.

Tako uzimanje pisma iz poštanskog sandučića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne nosi veliku potencijalnu opasnost od infekcije korona virusom, dok se poseta kafića i barova smatra najrizičnijim, prema podacima sa liste.

Osim toga, u najrizičnije aktivnosti spadaju odlazak na koncert i na sportski stadion, kao i prisustvovanje verskoj službi sa više od 500 ljudi.

Aktivnosti sa niskim rizikom od infekcije korona virusom su naručivanje hrane iz restorana, punjenje goriva, igranje tenisa i kampovanje. Svaka od njih dobila je ocenu 2.

Odlazak u kupovinu namirnica ocenjen je samo malo rizičnijim, ali odlazak kod frizera, rukovanje i vežbanje u teretani nose mnogo veći rizik, prema spisku koji ovde možete videti.

Lekari su saopštili da su rangirali aktivnosti na osnovu podataka koje su dobili od svojih članova pod pretpostavkom da učesnici preduzimaju bezbednosne mere.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NE IZLAŽITE SE OPASNOSTIMA! Ovo je spisak "najrizičnijih aktivnosti" koje povećavaju mogućnost zaraze KORONOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Najrizičnije aktivnosti koje povećavaju mogućnost infekcije korona virusom..Korona virus se može preneti putem respiratornih kapljica, kada govorimo ili kašljemo, a ako gledamo iz ugla određenih aktivnosti postoje one koje se smatraju najrizičnijim jer povećavaju mogućnost infekcije...Grupa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.